Itálie v procesu formování Evropské měnové unie - Turečková, Marie (2006)
Proces formování Evropské měnové unie od počátku samotného integračního procesu v Evropě a úloha Itálie v tomto procesu. Charakteristiky země, které později podmínily pozici a zájmy Itálie. Vliv evropské měnové integrace na Itálii a její hospodářství. Zhodnocení výhodnosti současné podoby integrace