Itálie v procesu formování Evropské měnové unie - Turečková, Marie; Brůžek, Antonín, 1929-2008; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Proces formování Evropské měnové unie od počátku samotného integračního procesu v Evropě a úloha Itálie v tomto procesu. Charakteristiky země, které později podmínily pozici a zájmy Itálie. Vliv evropské měnové integrace na Itálii a její hospodářství. Zhodnocení výhodnosti současné podoby integrace
Vedoucí práce: Antonín Brůžek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: Hospodářská a měnová unie; Evropská unie; euro; měnová integrace; Itálie; mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; euro; monetary integration; Italy; master's theses