Teorie endogenních peněz a současná měnová politika - Korda, Jan (2006)
Odlišení pojmů endogenní a exogenní nabídka peněz. Různé přístupy k nabídce peněz. Postkeynesovská teorie. Měnová politika a její vazba na pojetí peněz. Ekonometrická analýza založená na Grangerových testech kauzality