Teorie endogenních peněz a současná měnová politika - Korda, Jan; Jílek, Josef, 1957-; Šindel, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2006)
Odlišení pojmů endogenní a exogenní nabídka peněz. Různé přístupy k nabídce peněz. Postkeynesovská teorie. Měnová politika a její vazba na pojetí peněz. Ekonometrická analýza založená na Grangerových testech kauzality
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2006
Keywords: měnová politika; peníze; národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; monetary policy; money; master's theses