Irsko a proces oddělování od Británie - Andrýsová, Lenka; Kučerová, Irah, 1959-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Historický přehleded klíčových událostí a problémy, které vedly k rozpadu anglo-irské unie. Hrochova teorie o nacionalismu a teorie styčných linií Lipseta a Rokkana
Vedoucí práce: Irah Kučerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: hladomor; nacionalismus; hnutí za nezávislost; Irsko; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; famines; nationalism; autonomy movements; Ireland; bachelor's theses