Vysokorychlostní metropolitní sítě jako podmínka rozvoje a dostupnosti služeb - Knap, Pavel (2006)
Charakteristika a hodnocení technologie vysokorychlostních sítí. Jejich situace na trhu v ČR, mezinárodní srovnání a možný budoucí vývoj. Přehled o službách e-Governmentu v českých městech a možný budoucí vývoj