Instituce EU současnost a výhledy - Říkovský, Miroslav (2006)
Rozbor a popis činnosti všech důležitých institucí Evropské unie. Zhodnocení jejich možného vývoje v budoucnosti s přihlédnutím na vstup nových zemí do EU a nástin řešení jejich současných problémů