Rozvojová politika Evropské unie - Ševčíková, Kateřina; Němečková, Tereza, 1979-; Horký-Hlucháň, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Rozvojová pomoc poskytovaná Evropskou unií jejím bývalým africkým koloniím v širším historickém kontextu. Pomocí charakteristiky jednotlivých smluvních aktů je analyzován posun, který nastal v chápání rozvojové politiky od 50. let tohoto století až do současnosti. Charakteristika nejpalčivějších problémů současné Afriky a reálné možnosti a efektivita rozvojové pomoci EU vůči africkým zemím
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: rozvojová pomoc; mezinárodní vztahy; Afrika; země Evropské unie; mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; development assistance; international relations; Africa; European Union countries; bachelor's theses