Zhodnocení současného stavu využívání systémů pro podporu rozhodování ve státní správě - Kříž, Lubomír (2006)
Teoretické zhodnocení oblasti systémů pro podporu rozhodování a problematiky české státní správy s přihlédnutím na informatický pohled a roli Ministersva informatiky. Zmapování využívaných systémů pro podporu rozhodování v ústředních správních úřadech. Tvorba metriky s její následnou aplikací na konkrétních příkladech. Zhodnocení s praktickými doporučeními pro další rozvoj systémů pro podporu rozhodování ve státní správě