Hodnota zákazníka v letecké společnosti - Machalová, Lucie (2006)
Strategické řízení podniku na základě znalosti celoživotní hodnoty zákazníka. Definice Customer Lifetime Value v souvislosti se strategií podniku, Customer Relationship Managementem a Balanced Scorecard metodologií. Praktická část uvádí příklad stanovení hodnoty, respektive ziskovosti, zákazníka na příkladu letecké společnosti a analyzuje specifika leteckého průmyslu, stanovení kalkulačního vzorce a konkrétní návrhy pro budoucí implementaci, včetně využití výsledků hodnoty zákazníka v řízení společnosti