Vývoj transatlantických vztahů po 11. září 2001 - Velek, Martin; Jakš, Jaroslav, 1937-; Konečný, Čestmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Politické vztahy mezi USA a Evropou v souvislosti s bojem proti terorismu. Historie transatlantických vztahů před 11. zářím 2001. Změna globálního bezpečnostního kontextu pro euroatlantické vztahy. Odlišné postoje obou partnerů k válce v Iráku. Pomoc evropských spojenců při obnově a demokratizačním procesu v Afghánistánu a Iráku. Důsledky boje proti terorismu na oblast lidských práv. Postoje USA a hlavních evropských spojenců k Evropské bezpečnostní a obranné politice (EBOP) EU. Vztah EBOP – NATO
Vedoucí práce: Jaroslav Jakš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Keywords: mezinárodní vztahy; boj proti terorismu; bezpečnostní politika; teroristické útoky (11. září 2001 : Spojené státy americké); Evropa; Spojené státy americké; mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; international relations; terrorism control; security policy; September 11 attacks (2001 : United States); Europe; United States; master's theses