Vietnam vo svetovom hospodárstve - história a súčasný stav - Saktor, Peter (2006)
Geografické a demografické údaje. Historie, vznik Vietnamské socialistické republiky. Restrukturalizace a hospodářská reforma v druhé polovině 80. let. Úloha vlády v reformním období. Zahraniční investice. Boj s chudobou. Zahraniční spolupráce