Vývoj cen ropy od devadesátých let dvacátého století - Hampejs, Michal (2006)
Vývoj cen ropy od konce dvacátého století do současnosti. Principy fungování ropného trhu. Nejaktuálnější situace na trhu. Možnosti řešení energetického problému v dopravě