Odvětví biotechnologií jako potenciál pro růst světového hospodářství - Sobotková, Lenka (2006)
Vvýznam biotechnologických odvětví pro rozvoj světové ekonomiky. Uplynulý vývoj i novodobé trendy. Rozdílný průběh v Evropě, České republice, USA a některých asijských státech. Specifičnost společenských podmínek