Komparace přístupů členských zemí EU s ohledem na jejich připravovaný vstup do EMU (se zaměřením na ČR) - Miltnerová, Zuzana (2006)
Historie HMU a eura. Maastrichtská konvergenční kritéria a jejich plnění. Stav příprav jednotlivých zemích na zavedení eura. Mínění veřejnosti o zavedení eura v nových členských státech EU