Komparace přístupů členských zemí EU s ohledem na jejich připravovaný vstup do EMU (se zaměřením na ČR) - Miltnerová, Zuzana; Brůžek, Antonín, 1929-2008; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Historie HMU a eura. Maastrichtská konvergenční kritéria a jejich plnění. Stav příprav jednotlivých zemích na zavedení eura. Mínění veřejnosti o zavedení eura v nových členských státech EU
Vedoucí práce: Antonín Brůžek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: Hospodářská a měnová unie; euro; konvergence (ekonomie); země Evropské unie; mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; eurozóna; Maastrichtská smlouva; diplomové práce; euro; convergence (economics); European Union countries; master's theses