Tádžikistán - možnosti rozvoje na počátku nového tisíciletí - Horáček, Vojtěch (2006)
Práce se zabývá ekonomickými změnami v Tádžikistánu po rozpadu Sovětského svazu. Analyzuje jednotlivé problémy spojené s transformací ekonomiky a nastiňuje možný budoucí hospodářský vývoj