Současná ekologická politika - Tachecí, Petra (2006)
Dosavadní vývoj ekologické politiky a pokus odpovědět na otázky kolem schopnosti současné ekologické politiky odvrátit hrozící ekologickou katastrofu a přimět společnost k efektivnímu uplatňování udržitelného rozvoje. Environmentální problémy, mezinárodní ekologické organizace, nástroje i překážky ekologické politiky