Statistické podchycení přímých zahraničních investic v globalizující se ekonomice - Šimčík, Radim (2006)
Metodologie statistického zachycování přímých zahraničních investic. Definice jednotlivých typů investic a subjektů, které do investičního vztahu vstupují. Mezinárodní srovnatelnost dat a problematika jejich sběru. Vývoj objemu přímých zahraničních investic plynoucích do České republiky v posledních deseti letech, s ohledem na jejich strukturu podle odvětví hospodářství a zemí investorů