Statistické podchycení přímých zahraničních investic v globalizující se ekonomice - Šimčík, Radim; Fischer, Jakub, 1978-; Rojíček, Marek, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Metodologie statistického zachycování přímých zahraničních investic. Definice jednotlivých typů investic a subjektů, které do investičního vztahu vstupují. Mezinárodní srovnatelnost dat a problematika jejich sběru. Vývoj objemu přímých zahraničních investic plynoucích do České republiky v posledních deseti letech, s ohledem na jejich strukturu podle odvětví hospodářství a zemí investorů
Vedoucí práce: Jakub Fischer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2006
Keywords: zahraniční přímé investice; nadnárodní společnosti; statistické metody; statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; mezinárodní srovnávání; ekonomická globalizace; statistické ukazatele; diplomové práce; foreign direct investments; international business enterprises; statistical methods; master's theses