Zodpovednosť zamestnávateľa z pracovnoprávnych vzťahov - pracovný úraz a choroba z povolania - Hovorková, Lucia (2006)
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci - povinnosti zaměstnance a zaměstnavatele. Problematika zodpovědnosti zaměstnavatele za pracovní úrazy a choroby z povolání. Vazby na pojištění a probíhající změny v něm