Japonsko v novém tisíciletí - Machačová, Romana (2006)
Novodobá historie Japonska - úspěšný poválečný vývoj a krize 90. let. Práce je zaměřena zejména na ekonomický vývoj, vývoj nezaměstnanosti, hospodářskou a zahraniční politiku Japonska po roce 2000, analyzuje hlavní změny a reformy, které probíhají v novém tisíciletí, a to v důsledku dosavadního vývoje. Nové problémy a trendy, které se v Japonsku v posledních letech vyskytují