Problematika ochrany životního prostředí EU v globálním kontextu - Kernerová, Lenka (2006)
Problematika ochrany životního prostředí EU v globálním kontextu, definice globálních problémů, Strategie trvalé udržitelnosti, Agenda21, Rio Agenda, politika ŽP ČR z hlediska závazků přijatých vstupem do EU, přeshraniční spolupráce v oblasti ochrany životního prostředí