Finanční analýza spotřebního družstva - Koukolíková, Soňa (2006)
Těžištěm práce je finanční analýza zvoleného spotřebního družstva za roky 2000-2004, hodnocení finančního zdraví podniku na základě vertikální, horizontální, poměrové analýzy a bonitního modelu. Práce se dále zaměřuje na aktuální problémy souvisejícími s udržením pozice spotřebních družstev na maloobchodním trhu s ohledem na silné konkurenční prostředí v podmínkách ČR, strategii spotřebních družstev v ČR, porovnání se situací ve vybraných zemích a v neposlední řadě přihlíží k historickému kontextu vzniku a vývoje družstevnictví na našem území