Finanční analýza spotřebního družstva - Koukolíková, Soňa; Grünwald, Rolf, 1930-; Heglasová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2006)
Těžištěm práce je finanční analýza zvoleného spotřebního družstva za roky 2000-2004, hodnocení finančního zdraví podniku na základě vertikální, horizontální, poměrové analýzy a bonitního modelu. Práce se dále zaměřuje na aktuální problémy souvisejícími s udržením pozice spotřebních družstev na maloobchodním trhu s ohledem na silné konkurenční prostředí v podmínkách ČR, strategii spotřebních družstev v ČR, porovnání se situací ve vybraných zemích a v neposlední řadě přihlíží k historickému kontextu vzniku a vývoje družstevnictví na našem území
Vedoucí práce: Rolf Grünwald
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: spotřební družstva; družstevnictví; finance podniku; finanční analýza; cash flow; Česko; finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; consumer cooperatives; cooperative movement; business finance; financial analysis; cash flow; Czechia; master's theses