Testování softwaru a metodika RUP - Kučera, Martin (2006)
Vysvětlení pojmů z oblasti testování a popis hlavních testových kategorií. Historie testování a jeho vývoj do dnešní podoby. Výčet výhod a nevýhod testování a jejich zhodnocení. Rozbor metodiky RUP, jejích typických znaků, myšlenkového základu a struktury. Zpracována testová disciplína, příslušející role a aktivity, včetně významu a vazeb na zbývající disciplíny v metodice. Praktická část shrnuje zkušenosti s realizací testování na projektu využívajícím metodiku RUP. Automatizované testy včetně praktické ukázky