Finanční analýza České pojišťovny a mezipodnikové srovnání pojišťoven - Fišer, Milan (2006)
Porovnání pojišťoven: Česká pojišťovna, Kooperativa a Allianz. Jednotlivé subjekty jsou představeny v samostatných kapitolách. Finanční analýza, metody mezipodnikového srovnání, pojetí rizika v pojišťovnictví a pojistné produkty. Specifické ukazatele pro pojišťovny, které sledují jednotlivé subjekty podnikající na pojistném trhu