Rating Jeho popis, tvorba a využití - Karas, Vladimír (2006)
Charakteristika ratingu. Dělení a druhy ratingu (rating emise × rating emitenta; dlouhodobý rating × krátkodobý rating; mezinárodní rating × lokální rating). Obecné požadavky kladené na rating. Proces tvorby ratingu. Vyžádaný rating. Nevyžádaný rating. Ratingový proces na bázi volně přístupných informací. Uplatňované ratingové systémy. Ratingová kritéria. Využití a interpretace ratingové známky. Funkce ratingu. Rating v souvislosti s BASEL II. Rating v souvislosti s hospodářskými krizemi