Rating Jeho popis, tvorba a využití - Karas, Vladimír; Marinič, Pavel, 1955-; Vávra, jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2006)
Charakteristika ratingu. Dělení a druhy ratingu (rating emise × rating emitenta; dlouhodobý rating × krátkodobý rating; mezinárodní rating × lokální rating). Obecné požadavky kladené na rating. Proces tvorby ratingu. Vyžádaný rating. Nevyžádaný rating. Ratingový proces na bázi volně přístupných informací. Uplatňované ratingové systémy. Ratingová kritéria. Využití a interpretace ratingové známky. Funkce ratingu. Rating v souvislosti s BASEL II. Rating v souvislosti s hospodářskými krizemi
Vedoucí práce: Pavel Marinič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: finanční služby; rating bank; rating; finance [obor dipl. práce]; bonita; úvěrová analýza; diplomové práce; financial services industry; rating of banks; credit rating; master's theses