Optimalizace výpočetního systému pro zpracování 3D obsahu pro malé a střední firmy - Melichar, Jan (2006)
Koncepce renderovací farmy. Současný stav v oblasti hardware a software. Průzkum v oblasti realizace renderingu. Definice metrik pro následné vyhodnocení. Aplikace metrik, návrh a doporučení optimálního řešení výpočetního systému