Daně z příjmů v účetnictví - Dlouhá, Veronika (2006)
Právní úprava účetnictví a daní z příjmů právnických osob v České republice. Daňově uznatelné a neuznatelné náklady. Nutné úpravy výsledku hospodaření zjištěného z účetnictví, které je třeba provést pro stanovení základu daně dle zákona o daních z příjmů a následné vypočtení splatné daně z příjmů právnických osob. Metody výpočtu a účtování odložené daně. Výhody a nevýhody provázanosti účetního a daňového systému