Možnosti distribuovaného běhu aplikace typu MMORPG - Šolc, Jiří; Svatoš, Oleg; Maršálek, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Virtuální prostředí typu MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game) a možnosti jejich distribuovaného běhu. Jejich možná využití k vědeckým disciplínám, jako jsou ekonomické, psychologické a sociální analýzy. Pro řešený problém byla vybrána simulace vesmíru. Práce se snaží zachytit úskalí toho, jak promítnout reálné vesmírné prostředí do počítačové simulace se zachováním realističnosti a budoucí rozšiřitelnosti. Technické prostředky rozsáhlých klient-server aplikací se zaměřením na komunikaci a problematiku počítačových sítí. Zástupci dvou současných nejvýznamnějších MMORPG – EvE Online a World of Warcraft. Popsány některé z technologií dostupných pro vývoj nových komerčních virtuálních světů. Technologické architektury distribuovaných systémů
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Keywords: simulační modely; modelování a simulace; distribuované informační systémy; počítačové hry; informatika [obor bakal. práce]; distribuované aplikace; virtuální prostředí; bakalářské práce; simulation models; modeling and simulation; distributed information systems; computer games; bachelor's theses