Využití open source v informačních systémech organizace - Bajus, Ján (2006)
Vhodné programy pro doplnění či přímo nahrazení programů s uzavřeným kódem. Historie vzniku open source i nejdůležitější open source licence. Výhody a nevýhody nasazení open source z ekonomického hlediska včetně příkladů případových studií