Radio Frequency Identification (RFID) - aplikační možnosti v rámci podnikového IS/ICT - Dolejší, Vojtěch (2006)
Cílem je zjistit, na kolik se mediální obraz technologie RFID shoduje s jeho reálnými možnostmi. Historie této technologie, její nejdůležitější technické parametry a etické otázky s ní spojené. Předpoklady nasazení, náklady na nasazení, aplikační možnosti a omezení, odhad rozšíření RFID v České republice založený na průzkumu trhu. Možnosti implementace této technologie do informačních systémů. Na příkladu řešení od firmy SAP ukázány dvě odlišné filozofie začlenění RFID do podnikového informačního systému