Hodnocení celkové výkonnosti družstva pro chemickou výrobu a služby Druchema pomocí nástrojů finanční analýzy - Eklová, Jitka (2006)
K zhodnocení celkové výkonnosti byly použity rozvahy, výkazy zisků a ztráty, Cash Flow a výroční zprávy za dané roky. Data byla zpracována především pomocí nástrojů EVA, poměrové analýzy, bonitních a bankrotních modelů a horizontální a vertikální analýzy. Metody jsou rozebrány jak z teoretického tak z praktického pohledu. Komplexní zhodnocení družstva se zaměřením na prosperitu a výhledy do budoucnosti