Hodnocení celkové výkonnosti družstva pro chemickou výrobu a služby Druchema pomocí nástrojů finanční analýzy - Eklová, Jitka; Marinič, Pavel, 1955-; Kupka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2006)
K zhodnocení celkové výkonnosti byly použity rozvahy, výkazy zisků a ztráty, Cash Flow a výroční zprávy za dané roky. Data byla zpracována především pomocí nástrojů EVA, poměrové analýzy, bonitních a bankrotních modelů a horizontální a vertikální analýzy. Metody jsou rozebrány jak z teoretického tak z praktického pohledu. Komplexní zhodnocení družstva se zaměřením na prosperitu a výhledy do budoucnosti
Vedoucí práce: Pavel Marinič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: ekonomická přidaná hodnota; finanční analýza; měření výkonnosti; finance podniku; výrobní družstva; účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetní výkazy; bonita firmy; diplomové práce; economic value added; financial analysis; performance measurement; business finance; production cooperatives; financial statements; master's theses