Porovnání objektových databázových systémů - Janů, Martin (2006)
Porovnání funkcionality některých komerčních objektových databázových systémů dostupných na trhu. Obecné informace o ODBMS, jejich výhody a omezení a vhodné oblasti nasazení. Na základě technologických faktů a charakteru implementačního prostředí jsou stanovena kritéria, podle kterých jsou produkty porovnány