Lidské zdroje v IS/ICT - Zakharenkava, Sviatlana (2006)
Problematika lidských zdrojů. Vliv globalizace na rozvoj společnosti a trh práce v jednotlivých zemích, odlišnosti v přístupu k formování trhu lidských zdrojů ve vyspělých a rozvojových zemích. Specifika organizace firem, působících na trhu informačních a komunikačních technologií, jednotlivé IT profese a role IT specialistů v rozvoji hospodářství zemí. Stav trhu práce v oblasti IT a vymezení hlavních trendů jejího vývoje. Rozdíly mezi vyspělými zeměmi, přecházejícími na outsourcing a offshoring svých procesů a systémů a rozvojovými zeměmi jako příjemci zahraničních investic a zakázek na příkladu USA a České republiky