Lidské zdroje v IS/ICT - Zakharenkava, Sviatlana; Hamerník, Petr; Zámečníková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Problematika lidských zdrojů. Vliv globalizace na rozvoj společnosti a trh práce v jednotlivých zemích, odlišnosti v přístupu k formování trhu lidských zdrojů ve vyspělých a rozvojových zemích. Specifika organizace firem, působících na trhu informačních a komunikačních technologií, jednotlivé IT profese a role IT specialistů v rozvoji hospodářství zemí. Stav trhu práce v oblasti IT a vymezení hlavních trendů jejího vývoje. Rozdíly mezi vyspělými zeměmi, přecházejícími na outsourcing a offshoring svých procesů a systémů a rozvojovými zeměmi jako příjemci zahraničních investic a zakázek na příkladu USA a České republiky
Vedoucí práce: Petr Hamerník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2006
Keywords: personální management; trh práce; vysoké školy; experti; informatika [obor bakal. práce]; IS/ICT; bakalářské práce; personnel management; labor market; universities and colleges; specialists; bachelor's theses