Míra ohrožení chudobou jako indikátor chudoby v Evropě analýza vlastností a vypovídací schopnosti - Zelený, Martin (2006)
Obecnější základy měření chudoby. Definice indikátoru "míra ohrožení chudobou". Analýza citlivosti na volbu hlavních parametrů indikátoru. Vlastnosti míry ohrožení chudobou jako statistické veličiny