Míra ohrožení chudobou jako indikátor chudoby v Evropě analýza vlastností a vypovídací schopnosti - Zelený, Martin; Jílek, Jaroslav, 1931-2007; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Obecnější základy měření chudoby. Definice indikátoru "míra ohrožení chudobou". Analýza citlivosti na volbu hlavních parametrů indikátoru. Vlastnosti míry ohrožení chudobou jako statistické veličiny
Vedoucí práce: Jaroslav Jílek
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta informatiky a statistiky, 2006
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2006
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociální ukazatele; sociální statistika; statistická šetření; kvantitativní metody v ekonomice [obor disert. práce]; měření chudoby; příjmy domácností; disertace; social indicators; social statistics; statistical inquiries; dissertations