Ladění relačních databázových systémů - Filip, Jan (2006)
Vybrané faktory ladění výkonu databázových systémů. Postupy ladění databázových systémů. Demonstrace postupů na relačních databázových systémech MS SQL Server 2005 a Oracle 10g. Návrh metodiky pro ladění databázových systémů