ASP (Application Service Providing) - význam tohoto modelu distribuce pro malé a střední podnikání v ČR - Smolík, Ondřej (2006)
Poskytování aplikačních služeb v prostředí malých a středních firem (SME – Small and Medium Enterprises). Vývoj modelu ASP, jeho klady a zápory. Možnosti jak ASP aplikace integrovat pomocí standardů založených na XML a webových službách. Příklad vládní podpory poskytování aplikačních služeb pro SME v Koreji