Účast veřejnosti na řešení environmentálních problémů - Svobodová, Jana (2006)
Možnosti občanů získávat relevantní informace o životním prostředí. Ošetření legislativou České republiky případně i legislativou přesahující za hranice ČR. Možnosti přímé účasti veřejnosti na rozhodování o environmentálních problémech, formy projevů vůle občanů a skupin. Zapojování veřejnosti, jeho výhody, nevýhody, ekonomická náročnost a rozdíly v možnostech zapojování jednotlivců do environmentálních procesů oproti nestátním neziskovým organizacím zabývajících se zapojováním veřejnosti nebo ochranou přírody. Finanční prostředky pro zapojování veřejnosti a na provoz neziskových organizací zabývajících se touto problematikou. Zkušenosti z praxe