Účast veřejnosti na řešení environmentálních problémů - Svobodová, Jana; Geuss, Erik, 1963-; Branžovský, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2006)
Možnosti občanů získávat relevantní informace o životním prostředí. Ošetření legislativou České republiky případně i legislativou přesahující za hranice ČR. Možnosti přímé účasti veřejnosti na rozhodování o environmentálních problémech, formy projevů vůle občanů a skupin. Zapojování veřejnosti, jeho výhody, nevýhody, ekonomická náročnost a rozdíly v možnostech zapojování jednotlivců do environmentálních procesů oproti nestátním neziskovým organizacím zabývajících se zapojováním veřejnosti nebo ochranou přírody. Finanční prostředky pro zapojování veřejnosti a na provoz neziskových organizací zabývajících se touto problematikou. Zkušenosti z praxe
Vedoucí práce: Erik Geuss
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2006
Keywords: environmentální politika; ochrana životního prostředí; aplikovaná environmentální ekonomie,politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; environmental policy; environmental protection; bachelor's theses