Shareholder management - vybrané aspekty zvyšování hodnoty podniku optimalizací jeho finančního řízení - Veselá, Lucie (2006)
Vztah mezi zvyšováním hodnoty podniku a optimalizací činností finančního řízení. Definování hodnoty podniku a vybraných nástrojů řízení hodnoty, porovnání koncepce shareholder a stakeholder value a možnosti zvyšování hodnoty pro akcionáře. Charakteristika analyzovaného podniku, jeho ekonomický (finanční) úsek a organizační struktura. Zhodnocení současného stavu vybraných oblastí finančního řízení, srovnání s nejlepšími postupy, návrh změn a doporučení za účelem budoucího zvyšování hodnoty podniku pro akcionáře