Zaměstnávání českých občanů v Evropské unii - Ondrová, Eva (2006)
Hlavní důvody pracovní migrace, mezi které patří vyšší životní úroveň či mzdové ohodnocení. Migrační potenciál českých občanů. Teritoriální struktura pracovní migrace. Odchod vysoce kvalifikovaných odborníků a vliv na kvalifikační potenciál české pracovní síly