Zaměstnávání českých občanů v Evropské unii - Ondrová, Eva; Krebs, Vojtěch, 1950-; Kuchařová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2006)
Hlavní důvody pracovní migrace, mezi které patří vyšší životní úroveň či mzdové ohodnocení. Migrační potenciál českých občanů. Teritoriální struktura pracovní migrace. Odchod vysoce kvalifikovaných odborníků a vliv na kvalifikační potenciál české pracovní síly
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2006
Keywords: únik mozků; pracovní migrace; volný pohyb osob; národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; brain drain; labor migration; free movement of persons; master's theses