Finanční krize a jejich projevy v některých zemích s tranzitivní ekonomikou - Kolman, Vladimír, 1951-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2006)
Aanalýza příčin vzniku měnových krizí a jejich projevy ve vybraných zemích s tranzitivní ekonomikou s důrazem na krize v poslední dekádě minulého století. Historický přehled měnových krizí a vymezení měnové krize jako výrazné znehodnocení kurzu měny příslušné země. Jednotlivé typy měnových krizí demonstrovány na třech generacích modelů, posuzována možnost předvídání měnových krizí z pohledu jednotlivých ukazatelů a teritoriální riziko jako jejich praktický projev z hlediska obchodníků, věřitelů a investorů. V analytické části jsou rozebrány krize, které propukly od roku 1990 v 7 zemích s tranzitivní ekonomikou se zřetelem na hlavní příčiny a chyby místních autorit. Činnost Mezinárodního měnového fondu z hlediska jeho činnosti při řešení měnových krizí, s uvedením hlavních strategických materiálů a kritikou chyb, kterých se MMF dopustil
Vedoucí práce: Jana Marková
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2006
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2006
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a účetnictví [obor disert. práce]; disertace; dissertations