Integrace finančního trhu České republiky s eurozónou - Komárková, Zlatuše, 1975-; Frait, Jan, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2006)
Práce se zabývá teoretickými, modelovými a empirickými dimenzemi fenoménu finanční integrace České republiky a ostatních vybraných eurokandidátů (Maďarska, Polska a Slovenska) s eurozónou. Analýza existence a dynamiky integrace na jednotlivých dílčích finančních trzích, tj. devizovém, peněžním, úvěrovém, dluhopisovém a akciovém, za použití aplikace konceptů sigma a beta konvergence doplněné o analýzu sladěnosti a dalších podpůrných přístupů ve formě kryté úrokové parity a tzv. spekulativní efektivnosti měnových trhů. Práce se ve svých empirických částech opírá o následující kvantitativní metody: standardní a rolovanou korelační analýzu, standardní a rolovanou regresní analýzu, stavově-prostorový model, modely panelových dat, kointegrační analýzu a modely volatility typu GARCH
Vedoucí práce: Jan Frait
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2006
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2006
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a účetnictví [obor disert. práce]; disertace; dissertations